vind je het ook lastig om een klein huis of appartement in te richten? Vrees niet, want dit is iets heel normaal. Het wonen in een kleine huis of appartement heeft zeker voordelen, dit soort huizen hebben vaak een gunstige ligging. Een voorbeeld hiervan is in het stadscentrum. Wij hebben speciaal voor jou een aantal tips op een rijtje gezet zodat je hier veel van zou kunnen leren.

  1. Gebruik lichte kleuren, hierdoor ziet je ruimte er veel ruimer en groter uit dan met donke
  2. Interieurre kleuren, dit geld niet alleen voor kleuren op de muur en plafond maar ook voor de kleuren op de vloer. Ook is het mooi om accent kleuren te gebruiken, hierbij kun je kiezen uit felle kleuren of uit een wat donkere natuurtint. Houd wel in gedachte dat een accentkleur niet de overhand mag hebben.
  3. Gebruik multifunctionele meubelstukken. Omdat elke centimeter belangrijk is en dus ook zwaar meetelt, vooral in kleine ruimtes. Je kunt meubels gebruiken zoals een bedbank, een eettafel met uitschuifbare bladen en bijvoorbeeld een kruk waarin je spullen kunt verbergen.
  4. Maak gebruik van de hoogte en dus niet alleen van de vloerruimte, vooral als je een tekort aan opslag hebt in je huis of appartement komt dit goed van pas! Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld opbergwanden.
  5.  Gebruik verschillende vormen. Het kan erg saai zijn als je alleen vierkante tafels en stoelen gebruikt. Probeer ook een iets rond uit, zoals een ronde tafel in een vierkante ruimte. Ook dit geeft al een heel ander perspectief.